Recept na listové těsto se vždycky hodí

04.05.2010 | Gastronomie

Listové těsto, to je hmota, ze které můžete s trochou fantazie vykouzlit celou slavnostní tabuli. Od závinů, šátečků a jiných dezertů, přes pizzu, až po drobné slané pečivo k vínu. Zde je náš recept!

Recept na listové těsto:

Suroviny:
250 g másla
500 g hladké mouky
1 lžíce octa
4 lžíce vody
1 vejce
špetka soli 

Postup:

  1.  Listového těsto se vyrábí ze dvou těst, z octového a máslového, které ve finále spojíme v jedno.
  2.  Začněme prvním těstem, které vyrobíme z 250 g mouky, do které rozmačkáme celé máslo a spojíme v kompaktní hmotu.
  3.  Druhé těsto si vyrobíme z octové vody (smíchané z 1 lžíce octa a 4 lžic vody), zbývajících 250 g mouky, soli a celého vejce.
  4.  Octové těsto rozválíme, pomoučníme, vložíme do něho máslové těsto a necháme odležet.
  5.  Tímto naše příprava listového těsta zdaleka nekončí. Odleženou dvojici těst rozválíme, přeložíme na polovinu, a pak ještě na polovinu. Opět necháme odležet
  6.  Výše uvedený (překládací) postup ještě jednou zopakujeme. Pak už je listové těsto konečně připravené k dalšímu použití.  

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z listového těsta

 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.